Tips voor een stijlvolle ingerichte Kast

Tips voor een stijlvolle ingerichte Kast

Afgelopen week kregen we van een klant een foto doorgestuurd van een mooie vintage kast met de volgende vraag:

"Ik heb een vintage kast met een paar vintage vazen en potten en persoonlijke spulletjes, maar het lukt me maar niet om de kast mooi in te richten. Het wordt al snel onrustig en oogt rommelig. Zouden jullie advies kunnen geven met een paar van jullie producten?"

Natuurlijk kunnen we dat, dit doen we heel graag. We hebben de foto goed bekeken, de maten nog even opgevraagd en zijn aan de slag gegaan om een samenhangend en harmonieus geheel te maken van de kast. In deze blog nemen we je mee in onze stappen. Ben je te nieuwsgierig? Scrol dan meteen door naar beneden voor de foto's en de shoppinglist.

Tips om je Kast In te Richtten

Tegenwoordig zien we gelukkig steeds meer boekenkasten terug in de huiskamer, maar we willen dat ze er ook mooi uitzien. Niet alleen boeken, maar ook dierbare voorwerpen verdienen een plekje. We hebben de volgende tips waar jij misschien ook wat aan hebt.

1. Wissel Af met Voorwerpen in Verschillende Hoogtes

Omdat het om een open kast gaat, is de kans groot dat het al gauw rommelig oogt. Wat we ook vaak zien, is dat items van ongeveer dezelfde hoogte in de kast staan. Om een gelaagd effect te krijgen, wissel je hoge en lage voorwerpen af. Dit hebben we ook in ons advies gedaan. Als je de afbeelding bekijkt en ook de 'before' foto, zie je wat we bedoelen. Als je een kandelaar met een led-kaars in de kast zet, of een hoge smalle vaas, krijg je meteen een spannend effect. Experimenteer hier maar eens mee.

2. Zet de Boeken Verschillend Neer

Als je de boeken kriskras door elkaar zet, krijg je een rommelige kast. Dit kan leuk zijn voor een nonchalant effect, maar de vraag van de klant was om een rustig geheel te krijgen. Maak dan eens een stapel van boeken en zet ze met de kaft naar achteren. Wissel zo af.

3. Zet Manden Neer in een Open Kast

Als je manden in een open kast zet, krijg je meteen een rustig effect. Natuurlijk materiaal doet het altijd goed en de kleine spullen berg je zo mooi op.

4. Wissel Af met Vintage en Hedendaagse Items

Voor een contrast zet je zeker wat vintage spullen in de kast, in ieder geval items met een verhaal. Juist in een strakke kast geeft dat een fijn effect.

5. Zet een Lamp in de Kast

Om de kast ook 's avonds een mooi effect te geven, zet je een lamp in de kast. Heb je geen stopcontact in de buurt, dan zijn er genoeg leuke ledlampen te krijgen.

6. Gebruik Mooie Fotolijstjes met Dierbare Herinneringen of Kaarten

Mooie fotolijstjes staan altijd goed in een kast. Dit maakt je interieur persoonlijk.

Voor en Na: Noii shopping advies 

We hebben de klant 2 opties gegeven met verschillende items. En we konden het bij optie 2 niet laten om te laten zien wat het toevoegt als je een bankje of stoel naast een kast plaatst. Dit zorgt voor een minder zwevend geheel van de kast aan een lange wand en geeft het meer body. Door kussens toe te voegen, maak je er een fijne leeshoek van.

Wil jij ook zo'n persoonlijk advies? Stuur ons dan een mail met daarin een duidelijke foto van je kast, dressoir inclusief maten en het liefst een paar foto's van je interieur. We geven je graag persoonlijk advies.

Bij Noii HOME geloven we dat elk interieur een weerspiegeling moet zijn van jouw unieke stijl en persoonlijkheid. Heb je nog vragen of behoefte aan meer tips? Aarzel niet om contact met ons op te nemen hello@noiihome.com 

OPTIE 1

.        

1. stolp droogbloemen - J-line 2. familiekring goud - J-line 3. schelp vaas - P-Dit  4. fotolijst marmer - J-line 5. tafellamp wit gouden boord - J-line 6. vintage aardewerken schaal - Noii HOME 7. manden zeegras - House Nordic APS  

OPTIE 2

.   

 1. vintage messing kandelaars - Noii HOME  2. boucle bank - House Nordic APS 3. fotolijstjes marmer - j-line 4. tafellamp - j-line 5. metalen gouden knoop - House Nordic APS  6. Lava Pot - Ceramics Limburg  7. manden zeegras - House Nordic APS  

bij optie 2 zie je ook nog de prachtige wanddecoratie van Bazar Bizar.  

Terug naar blog